Dekking

De M-ORV kunt u inzetten om verschillende risico’s af te dekken. Onderstaand vindt u een aantal voorbeelden waarvoor u de verzekering kunt gebruiken.

Om het nabestaandenpensioen bij pensioen in eigen beheer af te dekken

Veel zelfstandig notarissen hebben ervoor gekozen hun pensioen in eigen beheer op te bouwen. Hiermee worden de liquiditeiten binnen de onderneming gehouden en is er meer vrijheid en flexibiliteit. Zeker in de beginjaren zal er een overlijdensrisicoverzekering (ORV) nodig zijn om het nabestaandenpensioen af te dekken. De M-ORV is flexibel en het verzekerd kapitaal kan jaarlijks aangepast worden aan de benodigde hoogte om het nabestaandenpensioen goed af te dekken.

Voor het afdekken van de hypotheeklast

Om nabestaanden niet achter te laten met een hypotheeklast en om de risico’s voor de bank te verkleinen, is het wenselijk en veelal verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Als compagnonsverzekering

De M-ORV kan collectief gesloten worden voor kantoren (vanaf 15 partners) zodat het kantoor financieel gecompenseerd wordt bij overlijden van een partner. Het kantoor kan ook een dekking voor de nabestaanden afsluiten. Bij meer dan 15 deelnemers zijn oplossingen zonder keuring of andere medische waarborgen mogelijk.